Land Rover изненада доста хора през септември във Франкфурт, като представи снимка „тиизър" на нов модел купе-кросоувър.

Снимката, като всеки „тиизър" не беше много ясна и не показваше много, но си личеше познатия стил в дизайна на Land Rover съчетан с по-нисък профил и впечатляващ обем. 

Сега разполагаме с първия компютърен образ на бъдещия модел, за който от фирмата обещават да бъде на пазара през първата половина на 2009 г. 

Мениджърът от Land Rover Фил Пофам обяви, че новият модел ще покаже насоките в които Land Rover възнамерява да се развива. Ще се залага на все по-спортно изглеждащи модели и на намаляващи емисии от C02, казва Пофам.
Той обяви, че бъдещият модел ще бъде най-евтиният от всички произвеждани сега модели на Land Rover, но въпреки това ще остане в луксозния клас

Първият прототип на бъдещия кросоувър на Land Rover ще бъде показан на изложението в Детройт в началото на следващата година. Във фирмата вече има решение за серийното му производство. 

В моделния ред новият Land Rover ще бъде позициониран под сегашния Freelander/LR2 и ще бъде пряк конкурент на модели като бъдещите Q3 на Audi и BMW X1.
От сега се знае, че кросоувърът на Land Rover ще използва системата за ефективен разход на гориво stop-start, както и това, че ще има олекотено окачване. След появата на модела ще бъде разработена и негова хибридна версия.

Източник: automedia.bg