В София ще отвори врати и дизайнерския шоурум на марката, който е разположен в непосредствена близост до търговски център City Center Sofia на бул. Арсеналски N2. Gransport Auto има вече 12 поръчани автомобила за български клиенти, които предстои да бъдат внесени в България до края на 2006 година.

В дългосрочната стратегия на фирмата за периода 2007-2009 година влизат проекции за средно годишен ръст на продажбите на луксозната автомобилна марка в България от 30%, съобщават от Автопрес 2001.

Компанията Maserati е основана през 1914г. в Болоня. Тя е сред най-известните производители на елитни спортни автомобили в света. Сред многото и успехи са поставения световен рекорд за скорост - 246 км/ч. през далечната 1929г. и спечеления световен рали шампионат във Формула 1 през 1957 г.

Постиженията на марката не са свързани само с автомобилния спорт, а и със създаването на едни от най-престижните и луксозни автомобили в света. Компанията Maserati стартира като локален производител, но с течение на времето се превръща в мощен интернационален концерн с представителства в 45 държави по целия свят.

- Maserati Quattroporte - ексклузивна лимузина с дизайн на Pininfarina съчетаваща комфорт с типичните за марката агресивност и спортен дух.
- Maserati Gransport - изключителен спортен автомобил с магнетична външност, носещ традициите на оригиналът от средата на 50-те години.
- Maserati Spider - емоционален кабриолет обединяващ удоволствието от усещането на вятъра с високата класа и престижа на Maserati.

Освен тях гамата на марката включва и екзотичното Coupe GT с дизайн на Giugiaro, което е истински автомобил от висшия клас Gran Turismo с предно разположен двигател и задно предаване.