За чешкия автомобилен производител Skoda Auto 2008-а е годината на напълно новата Skoda Superb.
Новият модел беше представен за първи път на автомобилния салон в Женева тази година, съобщава speed-press.bg.

Премиерата на новия Superb в България ще се състои на щанда на автомобилното изложение във Варна, където посетителите ще могат да разгледат новата Skoda Superb с оборудване "Елеганс" и двигател 2,0 TDI/140 к.с. Automatic DSG.

Напълно нов, с оригинален и елегантен дизайн, новият Superb впечатлява със своята функционалност.
Двойно отварящата се пета врата TwinDoor е оригинално нововъведение, патент на марката Skoda.
Когато натиснете Softtouch бутона в средата на петата врата, багажникът ще се отвори като капак на седан.

Когато затворите капака и натиснете бутона отново, петата врата ще се отвори като на практичен лифтбек автомобил, позволявайки неограничен достъп до багажното отделение и лесно прибиране на обемисти предмети.

Новият Superb може да бъде оборудван с асистент за паркиране, който включва 4 задни сензора и допълнителни 2 сензора, необходими при паркиране.
Това чудесно технологично постижение улеснява управлението на автомобила и паркира вместо вас.

Автоматичната 7-степенна скоростна кутия DSG (само за моделите с двигател 1,8 Turbo FSI/160 к.с.) представлява уникална нова технология.
Плавното и бързо превключване създава изключително приятно изживяване зад волана, а също и ниска консумация на гориво, характерна за всички двигатели на модела.

Добавени са и всички, необходими за вашия комфорт, екстри, като централно заключване, климатик, електрически стъкла и огледала с подгряване, ABS+ASR+MSR+MBA, преден подлакътник и много други.

Новият Superb се предлага с 3 бензинови (най-мощният от които е V6 3,6 FSI 24V/260 k.c., 4x4, DSG Tiptronic) и 3 дизелови двигателя (включително двулитров Common Rail - за първи път в гамата от двигатели за моделите на Skoda).