Според производителите, 51% от детайлите по купето и шасито са нови. Окачването отзад също е променено в сравнение с GT, съобщават от Automediapro.

Покривът е подвижен, два мотора и батерии, които ги задвижват и микропроцесор се грижат всичко да е перфектно и покривът да се отваря или затваря елегантно за 25 секунди.

Покривът може да се отваря или затваря и в движение, когато обаче скоростта на колата не надвишава 30 км/час. Поведението на пътя е точно такова, каквото се очаква от едно Bentley - феноменално. Двигателят е същия би-турбо V12 с обем 6.0 литра от Bentley GT. Мощността също е запазена - 552 k.с. При откритата версия резултата е максимална скорост от 310 км/час и ускорение от 0 до 100 км/час за 4.8 секунди. Скоростната кутия е шестстепенен автомат. Окачването е с компютърно контролирани пружини.

Интериора е изключително комфортен и елегантен, с много панели и детайли от дърво.
Седалките са ергономични и удобни, настройващи се във всички посоки и позиции.
Коженият волан пасва комфортно в ръцете и дава сигурност на водача. Може да се обобщи - Bentley Continental GTC предлага комфорт, мощност, видимо присъствие на пътя и неимоверно удоволствие зад волана.

Цената на Bentley GTC е близо 200 000 долара.

Снимки: 1, 2, 3, 4, 5