11-ият Национален събор на почитателите на Volkswagen Костенурка събра стотици фенове и десетки ретро автомобили в центъра на София вчера. Събитието се организира от официалния вносител на марката за България - „Порше БГ" с партньорството на „Фолксваген Боксер Клуб - София". Феновете на Костенурката, обявен за „автомобилът на 20-ти век", се събраха на пл. „Александър Невски", за да покажат специалното си отношение към любимата си автомобилна марка, съобщиха от Автопрес 2001.

„Костенурки" от различни краища на България и на „различна възраст"изпълниха площада от рано сутринта. Най-старите автомобили бяха от началото на 50-те години. Мотото на събитието беше „Пазете децата на пътя".

Няколко километровата колона от разнолики Костенурки потегли на най-големия ретро парад от едномаркови автомобили.

През тази година най-популярният модел на Volkswagen отбеляза 70-годишния си юбилей. На площада бяха изложени и десет атрактивни модела на Volkswagen от най-ново поколение - Polo 1.4TDI Comfortline, Golf 2.0TDI Trendline, Golf Plus 2.0TDI Comfortline, Jetta 2.0TDI Comfortline, Touran 1.9TDI Conceptline, Passat 2.0TDI Highline, новият Eos 2.0 T-FSI и популярният всъдеход Touareg V10TDI King Kong, Caddy Kasten Eco Fuel и Multivan.