Шефът на Ford Алан Мюлали поднесе официалните си извинения на президента на САЩ Джордж Буш, заради „неуместната шега" разказана по адрес на президента, съобщават от Automedia.bg.

На автомобилния салон в Ню Йорк, Алан Мюлали разказа пред журналисти „как е спасил живота на президента Буш". Шефът на Ford разказа за срещата си с президента на САЩ в Белия дом, станала на 28 март. По думите на Мюлали там е имало демонстрация на новия концептуален модел Ford Edge, който може да работи както с водород, така и с електродвигател.

Мюлали каза пред журналистите в Ню Йорк, че президентът Буш се опитал да пъхне електрическия кабел не в контакта за зареждане с електричество, а в гърлото на резервоара за водородното гориво, което можело да доведе до взрив.

„Забравих за протокола, аз се хвърлих и отдръпнах ръката на президента", разказва Мюлали.

Представителите на Ford отбелязват, че анекдотичната история разказана от Мюлали, била инспирирана от тв шоуто на Джими Кимел.

В него бил показан сюжет, направен с помощта на видеомонтаж, в който Буш, като че ли взривява себе си, като пъха електрически кабел в съд с течен водород.

По думите на Мюлали, той бил „удивен, че журналистите възприели шегата му буквално и сериозно".