Цялата стратегия на фирмата е основана на производството единствено на модели SUV, имащи задвижване 4х4. Така е и с новия Actyon - един от SUV моделите имащи страхотен дизайн, съобщават от Automediapro.

Actyon ще замени Ssangyong Korando, който има много общо с външния вид на Jeep. В Корея Actyon вече е в дилърските салони, докато за Европа това още предстои да се случи, затова модела беше показан в Париж.

Автомобилът е петместен, с дължина 4455 мм, широчина 1880 мм и височина 1740 мм.
Главната конкуренция за новия модел на Ssangyong в Европа ще бъдат Kia Sportage и Hyundai Tucson.

Дизайнът на Actyon отново изглежда шокиращ в сравнение с останалите модели в този клас, където се залага на по-традиционни форми.

Модернизираната платформа подсигурява плавно преминаване и през по-големи неравности на пътя. Възможностите на автомобила на лош терен са по-големи от средните в този клас, като има автоматично включване на предаването 4х4 и двустепенна редукционна скоростна кутия.

Двигателят е дизел с обем 2.0 литра ХDi 200, тип common rail, сходен с този сега използван при Kyron. Механиката на двигателя е плод на собствена разработка на Ssangyong, системата за впръскване на горивото и електрониката управляваща агрегата идват от традиционния партньор Mercedes-Benz. Мощността е 104kW a максималният въртящ момент 310 Nm.