Известно е, че Tesla работи по създаването на автономни (безпилотни) коли, но никога досега не бяхме чували кога смятат да покажат нещо реално. Шефът на компанията Мъск най-сетне сложи край на мистерията и очерта график за намеренията на производителя.

Стана ясно, че Tesla ще има самостоятелно шофираща се кола в рамките на следващите две години. Нещо повече, казва той, ще бъде възможно човек да се “обади” на своя автомобил и колата сама да дойде, та дори от другия край на страната, пише GreenTech.bg. 

Топ идиот пробва автопилота на Tesla от задната седалка (ВИДЕО)

Топ идиот пробва автопилота на Tesla от задната седалка (ВИДЕО)

Никога не правете това вкъщи!

Елън Мъск обясни, че собствениците на Tesla ще могат да използват “Summon” – приложение за самостоятелно паркиране – за да извикват колата си, без значение къде се намира тя. Така всеки стопанин на електромобил от видната марка ще може да повика колата си. Тя ще може да пристигне с готовност – стига пътят й да е по суша и да не е пресечен от държавни граници.

Tesla прави електромобилите си по-бързи и издръжливи

Tesla прави електромобилите си по-бързи и издръжливи

Елън Мъск обяви нови пакети за колите си

И това не е всичко. Ясно е, че дори и Tesla не може да измине кой знае колко много разстояние само с едно зареждане. Мъск наскоро обеща, че фирмата ще пусне кола с пробег близо 1000 км., по някое време следващата година. И все пак всеки електромобил се нуждае от презареждане по време на дълго пътуване, особено в страни с по-голяма територия. Е, тук идва на помощ самостоятелното зарядно с вид на жива змия, което фирмата показа неотдавна. 

Това ще направи възможно една безпилотна Tesla да спре при зарядна станция, да се закачи за супер-зарядно, да се „нахрани“ и да потегли, за да отиде сама при собственика си, подобно на послушно работно животно.