Определено Bentley произвежда едни от най-големите и най-тежки автомобили на света.

Continental GT Coupe например, има лично тегло от 2350 кг. Теглото на това купе е по-голямо дори от теглото на повечето луксозни седани или SUV модели. Това е причината за задвижването на автомобила от Bentley да използват супер мощния би-турбо W12 двигател, който естествено има много висок разход на гориво. 

Днес обаче на преден план излизат опасенията за околната среда и новите норми за вредни емисии от автомобилите. Това кара и производителите на луксозни автомобили, като Bentley, да въвеждат драстични промени, за да подобрят ефективността на своите модели. 

В интервю за списание The Car Connection, изпълнителният директор на Bentley Стюарт МакКъла разкрива, че във фирмата сега се разработва нова програма, която „ще промени философията на Bentley". Сегашната философия на фирмата е създадена около идеята да се произвеждат луксозни, големи и тежки автомобили с огромни двигатели, имащи висок максимален въртящ момент. 

Сега в Bentley мислят да започнат от замяна на материалите, като увеличат дела на карбона, алуминия и др. Във фирмата обмислят и създаването на нови, по-малки по размери, съответно и по тегло, модели. МакКъла обаче се застрахова, като уточнява, че новите модели ще се появят само ако клиентите на фирмата са склонни да ги приемат. Дали това ще стане е трудно да се каже, защото и днес автомобилната индустрия се ръководи от постулата „по-голямото е по-добро".

Източник: automedia.bg