Шампионът на Испания Барселона отчита приход от трансфери този сезон. До момента ръководството на клуба е платило точно 127.9 милиона евро за нови футболисти, а "блаугранас" са получили 148.25 милиона от продажба на играчи или отдаването им под наем. Така Барса печели 20.35 милиона. Възможно е до края на януари да има нови сделки и в двете посоки.

Снимка 369933

Източник: Фейсбук

През лятото Барселона плати за петима нови. Най-много пари бяха дадени за бразилското крило Малком, който така и не успява да се пребори за титулярно място в състава на Ернесто Валверде. От "Камп Ноу" преведоха на френския Бордо 41 милиона евро за правата на футболиста. Втората най-скъпа покупка на Барселона през този сезон е централният защитник Клеман Ленгле. За него Севиля получи 35.9 милиона. Той получава далеч повече шанс за изява от Малком, най-вече заради честите контузии на Самуел Умтити. За бразилеца Артур Мело бяха платени 31 милиона на Гремио, а Байерн (Мюнхен) взе 18 за Артуро Видал. Мело се наложи сред титулярите, но добри игри показва и Видал. Барса похарчи само 2 милиона евро през зимата - за централния защитник Джейсън Мурийо, който дойде на "Камп Ноу" под наем от Валенсия до края на сезона. 

Снимка 380808

Източник: Twitter

Каталунците получиха милиони евро за деветима свои. Най-скъпата продажба е тази на Паулиньо, който се завърна в китайския Гуанджоу за 42 милиона евро. На второ място в тази класация е колумбиецът Йери Мина, който отиде в Евертън за 30.25 милиона. Барселона получи общо 25 милиона от Борусия (Дортмунд) за нападателя Пако Алкасер - първо 2 за наем и след това 23 за откупуването правата на испанеца. Левият бек Лука Дин се събра с Мина в Евертън за 20.2 милиона евро, а Жерар Деулофеу стана част от друг английски отбор - Уотфорд. Каталунците получиха 13 милиона за юношата си. Барса отчете приход под 10 милиона евро от трансферите на четирима. Севиля плати 8.5 милиона за десния халф-бек Алеиш Видал и 1.05 милиона за нападателя Мунир ел Хадади. Бразилският централен защитник Марлон отиде в италианския Сасуоло за 6 милиона евро. Евертън взе трети от Барса, но под наем - Андре Гомеш. За португалеца англичаните броиха 2.25 милиона.

Коутиньо е твърдо решен да се докаже в Барселона

Коутиньо е твърдо решен да се докаже в Барселона

За момента не иска да бъде трансфериран в Манчестър Юнайтед