Барселона поне на този етап показва, че може и без Лионел Меси, но Реал (Мадрид) без Кристиано Роналдо е кръгла нула!

Това стана ясно и днес, след като каталунците пометоха с 5:1 големия си враг в поредното издание на Ел Класико. Поражението най-вероятно ще коства поста на Хулен Лопетеги, под чието ръководство "кралете" се представят повече от разочароващо.

Така се случи и на "Камп Ноу", където бившият национален селекционер трябваше да покаже, че заслужава вот на доверие. Уви, явно няма да го получи...

Барселона - Реал (Мадрид) 5:1, Луис Суарес с хеттрик!
на живо

Барселона - Реал (Мадрид) 5:1, Луис Суарес с хеттрик!

Вижте как каталунците премазаха големия си съперник

На другия полюс бяха играчите на Ернесто Валверде, които направиха изключително силен мач, с изключение на 10-15 минути в началото на второто полувреме. Над всички бе Луис Суарес, който в отсъствието на контузения Меси събра погледите с хеттрик.

Още в първите минути домакините се настаниха в половината на съперника и стигнаха до попадение след 11 минути игра!

Отлична атака по левия фланг чрез Жорди Алба завърши с подаване към Коутиньо, който от точката на дузпата вкара за 1:0!

Снимка 386146

Източник: GettyImages

Голът вдъхна още по-голямо самочувствие на "блаугранас", които установиха тотален натиск и контрол в средата на терена, респективно и върху мача.

Артур бе близо до удвояване на резултата, но удар на бразилеца от дъгата пред наказателното поле накара Тибо Куртоа да се разтегне максимално и да предотврати втори гол в мрежата си.

Той обаче дойде в средата на полувремето!

Жорди Алба намери Луис Суарес в наказателното поле, който бе повален от Рафаел Варан. Сигнал първоначално не последва, но след намеса на ВАР съдията правилно отсъди дузпа. От нея Луис Суарес покачи на 2:0!

Снимка 386156

Източник: GettyImages

До края на полувремето "кралете" опитаха по някакъв начин да се върнат в срещата, но бяха изключително безидейни и тромави, а активът им се изчерпа с два удара - по един на Бензема и Марсело, и двата неточни.

В началото на вторите 45 минути в игра за гостите се появи Лукас Васкес, който видимо раздвижи атаката на "кралете". Именно с негово участие се стигна до намаляване на резултата!

Резервата намери Иско отдясно в наказателното поле, който центриране остро, топката попадна в Марсело, за да може бразилецът от полупаднало положение да вкара за 1:2!

Голът на мадридчани за момент разклати увереността на каталунците, а Лука Модрич нацели гредата и пропусна да изравни минута по-късно!

Снимка 386160

Източник: GettyImages

На другата врата Луис Суарес също удари дирека след превъзходна атака, започнала от Ракитич и преминала през Сержи Роберто.

Невероятен пропуск направи Карим Бензема малко преди да изтече 70-ата минута!

Французинът получи идеална топка при центриране отдясно, но ударът му с глава пред вратарското поле мина над гредата! Разковничето в мача дойде в 75-ата минута!

Центрирана топка към Луис Суарес завърши с точен удар с глава на уругваеца от границата на точката на дузпата и в този момент стана ясно, че Барса ще вземе дербито - 3:1!

Снимка 386159

Източник: GettyImages

Но рециталът на Суарес продължи!

Нападателят се възползва от отличен пас отдясно в наказателното поле след грешка на Рамос, за да може с техничен удар да прехвърли Куртоа - 4:1!

Остана време и за резервата Артуро Видал да се разпише малко, след като се появи в игра!

Чилиецът засече с глава центриране на друга резерва в лицето на Усман Дембеле, офоряйки катастрофата за Реал - 5:1!

И така, каталунците уверено държат лидерската позиция в Примера, докато за Реал е ясно, че сътресенията тепърва предстоят...

Снимка 386149

Източник: GettyImages