Барселона има дете-чудо в състава си. Това е Ансу Фати. Едва на 17 години, юношата на каталунците вече блести с изявите си в първия отбор. Той се чувства най-добре като ляво крило, а в последния мач на отбора - срещу Виляреал, вкара гол №9000 в историята на Барса.

Не е само Фати. "Блаугранас" ще имат още един младеж за новия сезон, който е на 17 и играе основно по левия фланг на атаката. Още преди месеци Барселона привлече атакуващия халф на Лас Палмас - Педро Гонсалес Лопес-Педри. Младият испанец е определян за най-голямата млада звезда в страната. Медиите предричат бляскава кариера на Педри, наричат го Иниеста от Канарските острови.

Снимка 442844

Източник: Twitter

Той дебютира за Лас Палмас в Сегунда дивисион едва на 16 години. Беше купен от Барса само за 5 милиона евро. Тази сума може да стане 6 милиона, под формата на бонуси. Договорът му с каталунците е за 2 години. Когато стигне до първия отбор, откупната му клауза ще стане 400 милиона евро.

През настоящата кампания Педри има 32 мача, 3 гола и 6 асистенции в Сегунда дивисион, с 5 жълти картона. В 79% от срещите е започвал като титуляр. Роден е на 25 ноември, 2002-а година, висок 177 см. Силен негов крак е десният. За младежките формации на Испания има 8 мача и 1 гол.

"Иниеста е моят голям любимец. Винаги съм харесвал стила му на игра. Той е и страхотен човек. За мен, футболът е всичко. Още на 3 години започнах да играя. Обичам този спорт", казва младият Педри.

Ето какво пишат за него в Испания:

"Той е една от бъдещите надежди на испанския футбол. Впечатлява с много силна техника, с присъствие на терена. Има още какво да учи за пасовете и в дефанзивен план".

Намери ли Барса своя нов Андрес Иниеста, остава да разберем.