Ботев приема Витоша в мач от 24-ия кръг на Първа лига, а за "канарчетата" срещата днес изглежда като идеалната възможност за първа победа след подновяването на шампионата. До момента "канарчетата" стигнаха едва до точка след хикс в дербито с Локомотив (Пловдив) и загуба от Левски в София.

Витоша пък е в търсене на първа победа въобще във футболния ни елит. "Тигрите" на Костадин Ангелов бяха много близо до такава в миналия кръг срещу Славия, но допуснаха изравняване за 1:1 в добавеното време на срещата.

Завърналият се при "жълто-черните" Жоао Пауло не успя да направи нищо впечатляващо в дербито с Локомотив, но днес ще се надява да вкара поне едно попадение и да открие повторно головата си сметка в Ботев.

Витоша ще бъде без Ивайло Лазаров, който е с гипсирана ръка след мача със Славия. Костадин Ангелов отново ще заложи на защитна схема и ще се надява отборът му да изненада противника с контраатаки.

В първата среща през есента двата отбора си спретнаха зрелищно 4:2 в полза на пловдивчани, които вкараха две победни попадения в продължението на мача.

Ясна е групата на Ботев за мача с Витоша

Ясна е групата на Ботев за мача с Витоша

Николай Киров определи 19 футболисти