Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов сподели, че приема нулевото равенство с Царско село. Спасов заяви, че на неговия тим са му липсвали шансът и късметът през първото полувреме.

И Ботев (Пловдив) не успя да превземе крепостта на Царско село

И Ботев (Пловдив) не успя да превземе крепостта на Царско село

Двубоят завърши 0:0

"Труден мач. През първото полувреме имахме повече шансове, докато през второто ни липсваха идеи пред вратата на противника. Доста момчета бяха ангажирани с националните отбори, някои от тях си дойдоха контузени. Дори с трамви играха. Откъм избор на състав бях ограничен. Лъчо Балтанов и Крис Добрев бяха с контузии също. Приемам го този резултат. Добре се противопоставихме на Царско село. Липсваше ни шансът и късметът през първото полувреме, през второто се изравни мачът, изнерви се и нямаше ситуации пред двете врати. Отборите като Царско село при положение, че имат точки и никой не очаква от тях класиране, използват това спокойствие и правят добри мачове. До момента са без загуба, без допуснат гол", сподели Спасов след двубоя.

"Не можем да повторим състав от началото на сезона. Постоянно имаме проблеми. Наказани, контузени с оглед на кратката подготовка. Тази ангажираност с националните отбори. Дойдоха си контузени. Слави Шопов има 2 мача и половина за 4 дни. Не стояхме много добре в този мач, но проявихме старание и усилия. Царско село се оказа доста добър отбор с мощен футбол, мощни футболсти. Това засега ги правя отбора с точки и няма загуба. При нас трябва да се възстановят футболистите и победите ще дойдат.

Не се променило нищо от предния мач по отношение ситуацията около клуба. Нас ни интересува да излизаме да играем, да побеждаваме. Защото една серия без победи се отразява психически зле на футболистите, но ние трябва да излезем от тази ситуация. Какво се случва около клуба не искам да коментирам", каза още треньорът на пловдивчани.

"Аз мисля, че тези неща трябва да ги коментира човек като мени. С никой не сме влизали в контакт. Асен Караславов е човекът, който е близо до отбора. Извън тази ограда какво става може да каже само някой, който наистина ги знае тези неща.

При всички положения имаме нужда от още попълнения, защото с Кардосо документално не бяха наред нещата. Случва се. Бързата реакция на нашите ръководители ни предпази от по-голяма вреда с привличането на този футболист. В нападение алтернатива на Наско Илиев нямаме и твърде вероятно до края на трансферния прозорец да търсим негов заместник", завърши Спасов.