132 служители на МВР се лекуват в болница, а към 1300 души от състава са с положителни проби за коронавирус. Това заяви вътрешният министър Христо Терзийски. Стана ясно, че е образувана преписка за схема за преминаване през границата ни с фалшиви PCR тестове. Вземаме мерки за преустановяване на престъпна дейност, на което и да е лице, категоричен бе той. От МВР си спомнят за фалшивите декларации за преминаване през КПП-та през пролетта.

Полицаят на 2020 г. под карантина

Полицаят на 2020 г. под карантина

МВР отличи най-добрите полицаи за тази година

Хората лъжат себе си, включи се и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. От над 650 издадени присъди за нарушаване на закона за здравето, 6-7 са за фалшиви декларации. Две са ефективните присъди за нарушена карантина. Направена е организация по границата, за да преминават бързо товарните камиони във връзка със ситуацията във Великобритания. Тази организация не е нещо ново за нас, изтъкна силовият министър. Надяваме се, че няма да има затруднения по преминаването на товарните автомобили на нашите граници, заяви министър Терзийски.

Припомняме, че на 20 декември последователно бяха наложени няколко ограничения спрямо Великобритания, именно заради новия щам на коронавируса - влизащите от Острова се подлагат на карантина, спират се директните полети между двете страни, а вечерта бе забранено и самото влизане на чужди граждани от Великобритания в България.

Германия като ротационен председател на ЕС свиква днес спешна среща заради новия щам на COVID-19 и за да се формира координирана реакцията на новата разновидност на вируса, открита във Великобритания. Това става в буквално последните дни преди Берлин да сдаде поста.

Ден по-късно МЗ разшири обхвата на лицата, идващи от Великобритания, които могат да влизат в България