МВР отличи най-добрите полицаи за 2020 година. Тържеството в Академията на МВР започна с националния химн. Граничарите от Драгоман са отличени за пресичане на канали за нелегални мигранти към Сърбия. Сектор Наркотици към ГДБП също получиха колективна награда заради високите си постижения през годината. Наградени са и патрулните полицаи от София заради участие в множество мероприятия за противодействие на престъпността. Спецполицаите от СДВР също бяха отличени с награда "Полицай на годината".

На трето място е класиран Димитър Павлов към ОДМВР в Пловдив и затова той получава индивидуална награда. Той е разкрил незаконна фабрика за цигари. Разкрил е и два грабежа.

Разкриха още една незаконна фабрика за цигари
Обновена

Разкриха още една незаконна фабрика за цигари

Това обяви главният прокурор в Туитър

Тихомир Димов от Сливен, който е разкрил убийство, е отличен с второ място. Григор Йосифов от СДВР е първи подгласник на победителя. Благодарение на него са разкрити блудства, отвличания, изнасилвания, убийства. Полицай на годината Момчил Тошков към охранителната полиция към АЕЦ "Козлодуй". Той предотвратил самоубийство на жена, която скочила в Дунав, а полицаят скача да я спасява. Тошков не можа да получи наградата си, тъй като е под карантина.

Изпращаме годината, която ни изправи пред неочаквани предизвикателства, заяви вътрешният министър. Той благодари за търпението и разбирането на полицаите. Въпреки грешките МВР има своите постижения, изтъкна той. Светли празници на всички нас, пожела силовият министър.