Разкриха нова фабрика за незаконно производство на цигари. Това обяви главният прокурор Иван Гешев в личния си профил в Туитър.

Акцията е била проведена от ГДБОП и Специализирана прокуратура в пловдивското село Цалапица.

"Отново е предотвратена щета за бюджета, което значи повече за гражданите. Продължаваме...", написа обвинител №1 в социалната мрежа.

При извършените претърсвания в производствено хале са намерени и иззети машини и цялостно оборудване за обработка и производство на цигари и тютюн за пушене, както и голямо количество готова продукция без акцизен бандерол. Пакетиран тютюн за пушене в промишлени количества е намерен и в друга стопанска сграда, ползвана от групата.

Наказателното производство по случая е образувано с постановление на прокурор от Специализирана прокуратура за това, че на територията на страната и в чужбина действа организирана престъпна група, създадена с цел производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол - цигари и тютюн за пушене. Събраните в хода на разследването доказателства сочат, че участниците в групата са произвеждали незаконно цигари от молдовската марка "Plugarul".

Предстои привличане към наказателна отговорност на лицата, участвали в престъпното сдружение.

Припомняме, само преди дни в пловдивското село Желязно беше разкрита още една модерна фабрика за незаконно производство на цигари.