14-годишно момиче стана майка на бебе 2010г. във Варна, съобщи www.varna24.bg.

Точно една минута след началото на 2010 година в морската столица проплака Марияна. Тя тежи 2,300 кг и е 46 сантиметра, посочи дежурната акушерка Владка Георгиева.

Детето е недоносено и до вчера по обед бе в неонатологичното отделение на АГ болницата.

Майката Николета Красимирова Великова е 14-годишно момиче от Бяла.

Гинеколозите казаха, че като за първи път съм се справила много добре, каза часове след раждането Николета.

Младата майка беше много щастлива и от изключително големия интерес, който проявиха медиите към нея. Тя е родена в Бяла и е средното дете в семейство с три момичета. По-малката й сестра е 3-годишна, а кака й е на 17.

Николета спряла да ходи на училище в пети клас и след това се омъжила за 17-годишния Митко.

Той работи към горското стопанство и издържа младото семейство. Щастливият баща я посетил веднага на 1 януари и тогава се договорили и за името на бебето Марияна.

Бебето е с реални шансове да стане "Бебе на годината". Ще се бори с още две момиченца, които също са родени точно в 00.01 часа на 1 януари. Другите две госпожици се родиха в Плевен и Велинград, а имената им са Василена и Нези.

Победителите в състезанието "Бебе на годината" ще бъдат обявени на пресконференция във втория работен ден за тази година - 5 януари. Тъй като мъничетата са проплакали в една и съща минута, ще се изтегли жребий в присъствието на нотариус.

Олимпийската ни шампионка по гребане Румяна Нейкова ще ориса бебето, проплакало в последните секунди на старата година.

Първото бебе в Годината на Тигъра ще бъде благословено с нов ритуал. То няма да има орисник. Според новия регламент новороденото ще получи специален сборник с 12 приказки.