Усложнена остава ситуацията с електрозахранването в старопланинската част на област Стара Загора, съобщиха от БНР.

Затворените пътища и снеговалежите продължават да създават проблеми на аварийните екипи на Електроразпределение Юг (ЕРЮГ), които работят от вчера по възстановяването на подаването на ток за домакинствата. В старозагорско към момента 14 села остават частично или цялостно без захранване, съобщи за Радио Стара Загора говорителят на Електроразпределение Юг Крум Косев.

По-рано днес съобщиха, че за авария, която остави без ток Перник. Припомняме, че вчера заради падналия сняг беше прекъснато електрозахранването и в 7 села в Кърджалийско,

Авария остави без ток два квартала в Перник

Авария остави без ток два квартала в Перник

Проблеми в електрозахранването има и в няколко радомирски села

В област Хасково постепенно обстановката се нормализира. В сливенска област почти изцяло проблемите с липсата на ток са решени, каза Косев. Той уточни, че дежурните екипи на дружеството продължават да работят без прекъсване.

С цел по-бързо възстановяване на снабдяването дружеството осигури общо 8 мобилни агрегата за най-засегнатите селища. Продължават възстановителните дейности в района на Смолян. За 2 села до Златоград ще бъдат доставени 3 бр. генератори. Други 3 генератора ще бъдат доставени в планински села около гр. Първомай и Асеновград, а останалите - в села до Маджарово и Димитровград. Постепенно се нормализира ситуацията в области Пазарджик и Кърджали.

Авария остави без ток 7 села в Кърджалийско

Авария остави без ток 7 села в Кърджалийско

Снегорини почистват основните пътища

За отстраняване на повредите Електроразпределение Юг е мобилизирало над 60 екипа. На много места аварийните екипи извършват физически обход и оглед на електропроводите. Всички групи са оборудвани с техника и материали. В Електроразпределение Юг функционира Кризисен щаб за по-добра координация на възстановителните дейности.