15 деца остават под наблюдение в болницата в Разлог до края на месеца, съобщи БНР. Те са изолирани, детското отделение е под карантина заради морбили. 

Състоянието на малките пациенти е добро, каза управителят на болницата д-р Божидар Велев.

"С наши сили се опитваме да ги държим, засега няма напрежение, всичко е спокойно, ако има, тогава ще се обадя на шефа на полицията да изпрати хора", заяви Велев в отговор на въпрос дали има напрежение сред родителите и осигурена ли е полицейска охрана на отделението.

Влошено е състоянието на 27-годишния, заразен с морбили

Влошено е състоянието на 27-годишния, заразен с морбили

Преместен е в интезивното отделение на болницата в Благоевград

18 от всички 21 случая, съобщени до този момент, са от ромската махала в Разлог. Преди да се появят симптомите на заболяването, децата са били лекувани в педиатричното отделение на местната болница. Така заразата е придобила размерите на епидемичен взрив.

От Районната здравна инспекция в Благоевград припомнят, че от взетите на 12 деца проби, 7 са положителни. Чакат се резултатите още от 11, които ще бъдат ясни в понеделник.

Влошило се е състоянието на 27-годишния мъж, заразен с морбили, стана ясно по-рано днес. По думите на Веселка Мончева от "Надзор на заразните болести", той е преместен в интензивното отделение на болницата в Благоевград.