Задържаха 15-годишен, изтеглил бързи кредити от 670 лева с чужда лична карта в Асеновград, съобщи БНТ. Група от четири момчета, на възраст между 15 и 18 години, родом от Асеновград, често посещавали игрални зали и казина, използвайки личната карта на единствения пълнолетен в компанията.

При последното "заемане" на документа за самоличност на останалите трима от групата, хрумнала идея да вземат бърз кредит. Момчетата позвънили по телефона на няколко фирми, които отпускат финансови средства само срещу представяне на лична карта.

Задържаха група, събирала силово бързи кредити и набирала гласове за изборите

Задържаха група, събирала силово бързи кредити и набирала гласове за изборите

Действала в София, Дупница, Бобов дол и Радомир

При потвърждение на едно от запитванията, 15-годишният сложил очила и добре прикрит зад предпазната маска, застанал пред кредитния консултант с чуждата лична карта, а в последствие с лекота се подписал като нейния притежател. Само след час получил обаждане за одобрен бърз кредит и от офиса на фирмата получил сумата от 400 лева. Трите момчета разделили и похарчили парите.

Два дни по-късно момчетата отново се озовали пред друг офис, прилагайки същата схема и този път получили сумата от 270 лева. След като притежателят на личната карта разбрал, че е измамен от приятелите си, подал сигнал в районното управление. По делото са събрани доказателства, с които при доказване на съпричастността на другите двама 17-годишни младежи от групата, участвали в ловката измама, предстои привличането им като обвиняеми от Районна прокуратура-Пловдив.