През изминалата нощ в София са получени 15 сигнала за завирявания, запушени шахти, наводнени мазета и дворове, предаде bTV.

Сигналите са предимно от западни и югозападни части на столицата - "Витоша", "Връбница", "Подуяне", "Люлин", "Красно село", "Овча купел", съобщават от пресцентъра на Столичната община.

Екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" се отзовават на сигналите, извършват обходи, непрекъснато са на терен.

Отстранени са паднали в речните корита клони на дървета.

Пик на валежите тази нощ в районите на Югозападна България и Родопите

Пик на валежите тази нощ в районите на Югозападна България и Родопите

40 екипа работят за отстраняване на повредите в електрозахранването на 14 000 клиенти на ЧЕЗ в областите Кюстендил, София и Благоевград

Нивата на всички реки на територията на Столичната община са повишени поради интензивните валежи и топенето на снега от високите планински части. Осигурено е 24-часово наблюдение на реките, критичните речни участъци и общинските язовири.

Заедно с екипите на "Аварийна помощ и превенция" работят и 9 доброволци от Доброволното формирование на Столичната община. Те осигуриха 350 чувала с пясък, необходими за изграждането на защитните диги покрай речните корита.

Изградени са диги на четирите оттока към Южната дъга на Околовръстния път, както и диги по река Стубела, местност Смърдана, с цел предотвратяване на разлив.

Продължава и контролираното изпускане на водите на язовир "Суходол"-2.

В Мало Бучино тази сутрин не вали и обстановката е по-спокойна. Вчера обаче реката заля няколко къщи и се наложи да бъде евакуиран един човек. След намесата на службите ситуацията е овладяна. Реката не е стигнала до нови къщи.

Столичният градски транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

По данни на БАН, количествата на падналите валежи в София са между 40 и 80 литра на кв. метър, като най-много са в района на "Княжево" - 80 литра на кв. метър.

За днес, 2 декември, в София е обявен жълт код - в часовете преди обяд валежите ще продължат със сумарно количество между 20 и 30 литра на кв. метър.

Бедствено положение в кюстендилското село Гърляно заради дъждовете

Бедствено положение в кюстендилското село Гърляно заради дъждовете

Няма ток, река Бистрица излезе от коритото си...