Взривът в джип “Фолксваген Туарег” със софийска регистрация, е избухнал пред хотел “Хелиос Бей” в Обзор.
Бомбата е била заложена под предната дясна гума на автомобила и вероятно е задействана дистанционно, точно в момента на тръгването, собщават от РДВР-Бургас.

При инцидента е загинало 2-годишно момиченце, а бащата и майката са пострадали при взрива.

Собственикът на колата 36-годишният Рали Пенков е обгорен, а съпругата му Златина Христова на 29 години е пострадала тежко. Тя е настанена в болница в Бургас и е в кома.
Жената и детето са били на задната седалка.

Пострадали са и две германчета от немска туристическа група, преминаващи в този момент наблизо. Те също са настанени в бургаската болница.
На децата е направена операция, без опасност за живота. Имали са шрапнелни попадения - едното в гърба, а другото в краката и вече са изписани.

Пенков е концесионер на плажа в Обзор от 2000 година, като концесията е била за срок от 20 години.

Според добре информирани източници, пожелали анонимност, цитирани от БНТ, преди година Рали Пенков е бил заплашван от Димитър Желязков-Митьо Очите, за да се оттегли от концесията на плажа в Обзор.
За Митьо Очите хората в Обзор говорят, че контролира пазара на дрога и бизнеса с проститутки по Южното Черноморие.

Рали Пенков е бивш служител на РДВР-Бургас. Преди години Пенков заедно с Георги Николов-Мечката - морският шеф на ВИС-2 и сегашният общински съветник Найден Милков основаха “Първа частна милиция”.
През май 1995 г. Мечката беше застрелян пред фитнес клуб в Бургас. Това беше първото показно убийство в морския град, чийто извършител остана неизвестен, но най-разпространената версия, че са били наемници, действали в Афганистан и Чечня.

През 2001 година по чудо оцеля братът на Пенков - Пламен Инджов, чийто автомобил също бе взривен.