200-килограмова буца от въглища и земя е убила 45-годишния миньор от рудник „Миньор" в Бобов дол, информира dennews.bg.

Припомняме, трудовата злополука е станала вчера докато майстор-миньорът Сотир Владов разчиствал материал в една от галериите. Откъсналата се буца премазала мъжа, нанасяйки му тежки травми.

Минните спасители, отзовали се на сигнала, успели да извадят Сотир жив на повърхността, но той починал на път за болницата.

Негови колеги обясниха, че той се преместил наскоро на работа в „Миньор" от рудник „Бабинов", а до пенсия имал само 2 месеца. Рудник „Миньор" е собственост на фирма „Фундаментал" на бизнесмена Христо Ковачки. Управител на „Фундаментал" е новоизбраният председател на Общински съвет-Бобов дол Огнян Зарев.

Резултатите от аутопсията, която е извършена в кюстендилската болница, се очакват довечера.

Припомняме, през декември 2010 г. миньор от рудник "Бабино" в Бобов дол загина, след като бе притиснат от транспортна секция, превозваща тонове въглища. На 15 февруари 2010 г. в рудник „Ерма река" на „Горубсо"-Златоград  при трудова злополука загина миньорът Здравко Читаков. Мъжът беше смазан от паднал скален блок, докато работеше в мината. Тогава почина и негов колега. През юни в същата мина загина 41-годишният миньор Селвет Мустанов.