26 студенти от Тракийски университет, специалност медицина, се включиха в борбата с COVID-19, а трима вече са на първа линия.

Двама от студентите-доброволци са стажант-лекари в 6-ти курс Медицина Асие Кьорова и Александър Брънков, а третият Антон Видев е в 5-ти курс. Те разказват, че са се включили, тъй като има голям недостиг на медицински персонал и искат да бъдат съпричастни не само към своите колеги, но и към обществото, борейки се срещу вируса. Обръщат се с апел към своите колеги да се включат в доброволческата дейност на тази кауза.

Според доброволеца от 6-курс от Хасково Ангел Тодев доброволците имат готовност да облекчат лекарите както с практическа, така и с документална помощ, за да могат те да са съсредоточени върху същинската част от работата - лекуването. Страх от заразяване винаги има, но това е лекарската професия.

Повече от заявилите се са студенти по медицина в горните курсове, но има и от специалност "Медицинска сестра", "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" и "Акушерство".