27 температурни рекорда бяха отбелязани в ранния следобед заради южния вятър.

Най-топло беше в Плевен - 21 градуса, във Враца, Ахтопол и Благоевград - 19, Велико Търново и Добрич - 18 градуса и четири десети, във Варна - 18,2, в Елхово и Сливен - 17 градуса, в Кърджали и Пловдив - 15,6, в Ловеч - 19,6, в Монтана - 17,2, в Пазарджик - 19,1, в Разград - 15,2, в Русе - 18,6, в Сандански - 17,6, в Свищов и Силистра - 18,3 в Раковски, но и в София - 16,8.

За днес в 19 области на страната бе обявен код "Жълто" за потенциално опасно време заради силен вятър: София-град, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Тази нощ студен атмосферен фронт от запад ще премине и през източна България, където вятърът също ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде умерен до силен; с него в страната ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават. До полунощ все още на много места ще превалява дъжд, по високите полета и в Предбалкана временно и сняг. След полунощ от запад валежите ще спират.