Липси на 319 241 литра бели и червени вина са установили митнически служители при проверка на данъчен склад в област Хасково, съобщиха от Агенция "Митници".

При проверка в края на януари митническа мобилна група извършва инвентаризация на наличностите в данъчен склад, в който според издадения лиценз се осъществява производство на тихи вина, както и ферментация, съхранение, купажиране, филтриране, отлежаване и стабилизиране на вина. Установено е, че всички съдове за съхранение са празни, а средствата за измерване са демонтирани. Митническите служители откриват липси на над 90 000 литра червено вино и на над 228 000 литра бяло вино, като общо в обекта не са намерени 319 241 литра вино, което фигурира в дневника за складовата наличност.

Задържаха 3000 литра горива и нелегална ракия в Русе

Задържаха 3000 литра горива и нелегална ракия в Русе

В един от случаите собственикът на имота не е представил документи

От склада твърдят, че средствата за измерване са демонтирани поради проблем с електрозахранването и признават, че не са извършили задължителната по закон инвентаризация в края на 2021 г. На митническите служители не са били представени и документи за реализиране на акцизната стока.

За констатираните до момента нарушения са съставени два акта по Закона за кацизите и данъчните складове. Проверките продължават. За случая е сезирана и Националната агенция за приходите (НАП) във връзка с начисляването на ДДС за липсващите стоки.

Митничари задържаха 10 800 къса нелегални цигари на Връшка чука

Митничари задържаха 10 800 къса нелегални цигари на Връшка чука

Те били скрити между хладилници