Питбул, оставен без надзор, е нахапал 4-годишно момиченце в София, съобщи Нова телевизия. Детето е с множество рани по главата. Междувременно собствениците на кучето са поискали от майката да оттегли подадената жалба.

Уточнява се, че напада 4-годишната Дарина е играела с връстници пред блока, където живее, в столичния квартал "Триъгълника". Внезапно кучето я е нападнало.

"Питбулът е бил без намордник и без каишка", разказва майката на пострадалото дете Габриела Кирова.

С множество рани по главата момиченцето е откарано в "Пирогов". Установено е, че то е с четири рани и две фрактури на черепа. Наложила се е операция.

След осем дни в болница, Дарина вече се възстановява. С нея ще работи и психолог.

"Аз самата вчера видях всичките й белези и дълго през нощта не можах да заспя. Искам да ви кажа, че и детето е в шок. Белезите започват от едното ухо и завършват до другото ухо." - споделя майката.

Подобни инциденти са чести, защото стопаните на питбули пренебрегват възпитанието им, убеден е експертът по хуманно отношение към животните - Явор Гечев.

"Те имат голямо нещастие да попадат много често на неправилните хора - хора които си взимат кучета за да респектират, за престиж, понеже е модерно, а не от любов към породата или от любов към животното." - коментира специалистът.

Майката на Дарина - Габриела Кирова, е подала жалба в полицията. "Не искам някое детенце да изпитва такова нещо и никоя майка да стои пред операционна и да чака детето й да излезе и никой нищо да не й казва, защото никой нищо не знае." - призовава тя.

Междувременно собственичката на кучето се е свързала с нея и е предложила да не посочва в жалбата на кого е кучето, а да напише, че не знае на кого е.

От СДВР коментираха, че собственичката е установена и разпитана. Очаква се материалите да бъдат предадени на прокуратурата.