Над 4000 граждани посетиха Народното събрание в Деня на отворени врати. Най-малкият посетител беше на 6 месеца, а най-възрастният - на 86 години, съобщиха от законодателния орган.

През целия ден председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посрещаше в пленарната зала гостите, сред които и много млади хора. Тя отговаряше на техните въпроси, свързани с работата на парламента, и с проблеми, които ги вълнуват. Всеки, който пожела, можеше да се снима на председателската трибуна и да удари парламентарния звънец.

Денят на отворени врати беше по повод 27 години от приемането на Конституция на Република България от Седмото велико народно събрание. В парламента беше изложен оригиналът на основния закон, предоставен от Държавна агенция "Архиви". Посетителите можеха да разгледат изложба на фоторепортера Велислав Николов със знакови моменти от гласуването на Конституцията, както и постоянната експозиция, свързана с историята на Народното събрание.

Младите гости получаваха книжки и дискове с филм, посветени на историята на парламентаризма у нас.

БГНЕС съобщава, че посетителите в законодателния орган са се обърнали към депутатите с призив да мислят за народа. Те препоръчаха да мислят за народа, да работят за обществото и да не забравят клетвата, която са положили, също и да задържат младите хора в страната.