За едно денонощие са приети 40 пациенти с положителен тест за коронавирус и усложнено здравословно състояние, съобщи БНТ. В болницата на лечение са 197 пациенти, което е 58% от всички болни. Натискът към болницата е огромен, непрекъснато се разкриват нови COVID легла. Освободени за коронавирусни пациенти са урологичното и гинекологичното отделение.

6 души са в ОАРИЛ, като двама от тях са интубирани. Един мъж на 79 години с коронавирус е починал през вчерашния ден.

91 са новозаразените от коронавирус граждани на Шуменска област на 2 ноември 2020 г., съобщиха от Регионалната здравна инспекция в областния град.

Болницата в Шумен пред колапс - урологията става COVID сектор

Болницата в Шумен пред колапс - урологията става COVID сектор

Недостигът на медици остава критичен

Бебе на месец и половина от село Тъкач е най-малкият жител на региона, заразен с COVID-19. Жена на 85 години от Шумен е най-възрастният новозаразен в областта.

Най-много регистрирани случаи на коронавирусна инфекция за вчерашния ден има в Шумен - 48 души. Следват Велики Преслав със 7, Нови пазар и Ясенково с по 5 случая, село Борци с 4, Върбица, Лозево и Черноглавци с по 2. По един случай на COVID-19 има установени в Смядово, Хитрино, Тодор Икономово, Маломир, Тъкач, Методиево, Градище, Каспичан, Кочово, Мадара, Белокопитово, Висока поляна, Капитан Петко, Имренчево, Върбяне, Панайот Волов.