Пострадалият каскадьор при снощните снимки на филм е в стабилно състояние, но не е контактен.

Това съобщават от болница "Токуда", където е настанен пациентът, цитирми от БТА.

Каскадьорът се намира в реанимация и е на командно дишане под интензивно лекарско наблюдение.

През изминалата нощ той е претърпял петчасови оперативни интервенции, в които са участвали съдови и коремни хирурзи, ортопеди и уролози. Пациентът е постъпил с множество травми.

Късно снощи бе съобщено, че един каскадьор от голямата холивудска продукция „Непобедимите 2", която се снима в България, е загинал, а друг е бил ранен и откаран в болница след инцидент в язовир край Елин Пелин.

Инцидентът е станал, когато двамата чужденци снимали каскада в гумена лодка в язовира. При имитирането на взрив единият загинал, а другият е пострадал.

По-късно Продукционната компания, която снима „Непобедимите 2", потвърди за нещастието. Инцидентът се е случил с втория снимачен екип, при снимките на язовир Огняново. Първият снимачен екип е бил на терен в Банско, което се намира на 2,5 часа път от язовира.

„Ние тъгуваме със семействата на пострадалите и тези, които са потърпевши от тази трагедия. Продукцията работи ръка за ръка с властите за бързото изясняване на произшествието".

Поради провежданото разследване и от уважение към близките на пострадалите, до този момент не се споменават имената на загиналия и ранения, заявяват още от Nu Image/Millennium Films.