Работник е загинал в Банско при срутване на земна маса. Това е 58-годишният Николай Лефтеров, който е извършвал изкопни работи, съобщи БНР. Инцидентът е станал на една от централните улици на града по време на реконструкция на водопроводната мрежа.

Злополуката е станала малко преди 16 часа. Сигнал за инцидента е подаден в полицията, която е отцепила района около Професионалната гимназия по горско стопанство. Екип на областна дирекция Инспекция по труда също е на мястото на инцидента. Инспекторите ще проверят цялата документация на врачанската фирма "Царевец", която е подизпълнител по проекта за реконструкция на водопроводната мрежа в курортния град, както и всеки детайл по обезопасяването и укрепване на терена при извършването на изкопните работи.

Самият изкоп е дълбок по-малко от 2 метра и най-вероятно работникът е бил ударен от камък. Тялото му бе транспортирано за аутопсия.

Изключително строго се следи графика за работа по реконструкцията на водопроводната мрежа в Банско, каза кметът на общината Георги Икономов. Той е издал заповед за започване на незабавна проверка по всички строителни обекти  на територия.