620 000 евро откуп платили роднинитена бизнесмена Киро Киров. Парите са предадени на похитителите в нощта срещу неделя близо до София, научил "Стандарт" от антимафиоти.

В студиото на БиТиВи обаче синът на Киров бе лаконичен. Той отрече информацията от днешната преса.

На въпрос дали е платил сумата от 620 000 евро, той отговори: "Не, благодаря." 

Според разкзаното от "Стандарт" синът на бизнесмена Иван Киров е успял от втори опит да плати исканата сума. 73-годишният Киро Киров обаче все още е в неизвестност. До 20 ч снощи нямаше информация за освобождаването му.

Похитителите прибрали парите с кука от мост над магистрала "Тракия". Синът закачил сака с пачките на указаното място и бандитите го издърпали. В следващата секунда се чуло свистене на гуми и тъмносин джип БМВ Х5 изчезнал с мръсна газ. Полицията установила по-късно, че е с фалшива бургаска регистрация. Антимафиотите, които пазели акцията, не успели изобщо да реагират, допълва вестникът.

По неофициална информация поисканата сума е седемцифрена. Първоначално са поискали 2 млн. лв., но след преговори са се съгласили на половината сума, съобщи по-рано news.bg.

Заедно с искането за откупа близките на Киров са получили от похитителите и снимки на бизнесмена. На тях той не изглеждал добре, ясно личали следи от физическо насилие и е бил вързан с белезници.

Киров е в неизвестност от вечерта на 27 март.