58 обитатели и шестима души персонал от дома за стари хора "Възраждане" са преборили COVID-19, съобщи Регионалната здравна инспекция.

За последните 24 часа броят на излекуваните в Русенско от коронавирусна инфекция достигна 204. 19 от обявените оздравели 21 през днешния ден души са от дома за стари хора "Възраждане". Така общият брой на излекуваните обитатели от социалното заведение вече достигна 57 души. 29 от тях са настанени в Кризисен център "Каритас", а 21 души се намират на четвъртия етаж на дома.

От всички 57 излекувани петима обитатели се намират в домашен отпуск, друг е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ "Канев", а друг човек е напуснал социалната институция.

От дома припомнят, че общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение е 93-ма души, от които 84-ма обитатели и девет души персонал. От обитателите на дома 11 души все още остават на болнично лечение.

44 души са преборили COVID-19 в дом „Възраждане“

44 души са преборили COVID-19 в дом „Възраждане“

Диагностицираните с COVID-19 от началото на пандемията в Русе станаха 272-ма

Седем от тях са в инфекциозното отделение на Университетска болница "Канев", трима в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ "Медика Русе", а един е в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков - Русе". Деветима са безсимптомни и са изолирани във вила "Липник" в село Николово, която е на Община Русе.

От персонала, работещ там, под домашна изолация остават една от санитарките, както и социалният работник и социалният асистент.