Поредна вечер на недоволство. За 68-и ден протестиращите се събраха в триъгълника на властта.

За продължителността на демонстрациите доказателство е отъпканата тревна площ пред фонтана на президентството, където редовни протестиращи са си донесли надуваемо легло, малък диван и стол, съобщи БНР.

Малко след 19.30 ч. демонстранти блокираха движението по бул. "Цар Освободител", а камионът с озвучителната техника паркира напречно на пътното платно.

Свободен за движение остава бул. "Дондуков". Очаква се и тази вечер организаторите на антиправителствените протести да отправят посланията си от издигнатата на площад "Независимост" платформа.

Родители протестират в София заради недостига на места в детските градини и ясли

Родители протестират в София заради недостига на места в детските градини и ясли

Според тях настоящият механизъм за прием е несправедлив

Остава и палатковият лагер с черни знамена и инициативата "Системата ни убива" пред бившия Партиен дом.

Преди часове в страницата във фейсбук организаторите "Отровното трио" обявиха дарителска сметка с титуляр Николай Хаджигенов, а като основание за плащане призовават да се изпише "За целите на протеста".

Във фейсбук страницата е написано, че всяка дарена стотинка ще бъде декларирана пред Столична община и ще бъде платен дължимият местен данък в размер на 5% от дарената сума, а парите изразходвани "за полза роду" и уверяват, че ако има остатък когато се свалят правителството и главният прокурор, ще бъде прозрачно дарен за благородни каузи.

 Ден 67: Протестът приключи спокойно след двучасова блокада на Орлов мост

Ден 67: Протестът приключи спокойно след двучасова блокада на Орлов мост

Исканията остават неизменни...

Междувременно няколко десетки граждани се събраха при пилоните на НДК на контрапротест срещу президента Румен Радев, когото определиха като разединител на нацията.

Хората носят български знамена и плакати, на които пише "Не искаме гражданска война", "Радев - разединител на нацията".

Контрапротестиращите настояват за оставката на президента и обявиха за платен антиправителствният протест, провеждащ се повече от два месеца в триъгълника на властта с искане оставката на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.