9 г. затвор за лидер на наркобанда, пласирала в Слънчев бряг и Бургас. Пет-годишно ефективно наказание и 7000 лв. глоба получи и неин участник.

През януари и март 2021 г. останалите шестима участници в групата признаха вината си и постигнаха споразумения с прокуратурата за решаване на делото. След одобрение на Специализирания наказателен съд петима от тях получиха ефективни наказания, а един - 3 години "лишаване от свобода" с пет-годишен изпитателен срок и пробационна мярка "задължителни периодични срещи с пробационен служител" за срок от 3 години.

Спецакция в Бургас срещу банда, ръководена от Митьо Очите
Обновена

Спецакция в Бургас срещу банда, ръководена от Митьо Очите

Задържана е организирана престъпна група за рекет, телесни повреди и разпространение на наркотици

Разследването е установило, че от февруари 2018 г. до неутрализирането на групата на 27.11.2018 г., участниците в престъпното сдружение са държали и разпространявали различни видове наркотици по Южното Черноморие. При задържането им у тях са намерени и иззети канабис, кокаин и метамфетамини, както и други преки доказателства за престъпната им дейност. Част от членовете на групата са осъждани за разпространение на наркотични вещества. Сред тях има членове на фенклуба на ПФК "Левски" в Бургас.