Прави впечатление, че в последните дни протестът губи тяга. За това предупреди лидерът на АБВ Румен Петков на брифинг в централата на партията.

По думите му той губи тягата си поради няколко причини. Първата причина е, че протестът забравя своята история и всеки ден протестиращите трябва да мислят за чекмеджетата на властта. Втората причина е, че протестът не показва утрото на българина, а другият проблем е, че той се политизира.

Няма я обществената енергия на протеста и започва политическо яхване, което не е добре, заяви той. Ние ще предложим дискусия със силно експертно участие - "България на другия ден след Борисов", изтъкна Румен Петков. За това от АБВ имат четири дискусионни приоритета - селско стопанство, енергетика, транспорт и туризъм.

Искаме да стартираме дискусията, защото да седим на паветата и на моста няма да реши проблема. Незабавна оставка, дискусия и ние сме готови с предлагането на конкретни решения, настоя бившият вътрешен министър в Тройната коалиция.

Борисов обеща интересни решения за успокоение на хората

Борисов обеща интересни решения за успокоение на хората

Препоръчва на Христо Иванов да се погледне в огледалото

Решението, което трябвало да вземе Борисов е леко, но този премиер и човек нямал обективното усещане за справедливост, каза още Румен Петков, който смята, че министър-председателят опразнил къщата и изнесъл тежките неща оттам.

Според него Христо Иванов написал как да бъде избран главният прокурор Иван Гешев. Не е прилично, когато ти си създал това нещо, да скачаш срещу него, уточни Петков и настоя "Отровното трио" да излязат и да кажат какви са им амбициите.

Лидерът на АБВ-младежи Пламена Заячка изтъкна, че правителството трябва да прекрати взимането на стратегически решения. За последните 34 дни на протест в цяла България правителството взело стратегическия решения за отдаване на концесия на пет български плажа при съмнителни условия, посочи тя.

Сред другите стратегически решения на правителството, на които Заячка се позова са даването на две находища за 35 години, държавни имоти, отварянето на нов затвор в София, разходването на публичните средства от последните пет заседание на Министерски съвет, изграждането на оградата на Валери Симеонов и други.

Възлови кръстовища в София остават затворени

Възлови кръстовища в София остават затворени

В нета призовават за "Дискотека за оставка"

Правителството трябва да спре на разпределителните сделки, защото те приличат повече на афери, подчерта Заячка.

Заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева посочи, че управлението на енергетиката е непоследователно, без експертиза и се прикриват истините и фактите. Кога ще бъде готов "Балкански поток", запита Ганчева и допълни, че "Булгартрансгаз" не са отговорили на редица въпроси на партията. От енергийната компания не отговорили на АБВ какво се случва със строежа на газопреносната мрежа, която се намира край Стара Загора.

Престъпно е начинът, по който се управлява сектор "Енергетика", предупреди Любомира Ганчева. Крайно време е тези, които управляват енергийният сектор и министърката, която не отговаря на въпросите, да си дадат сметка, че енергетиката е системно ограбвана и в момента се намира във фаза на разпад, отчете Ганчева и допълни, че нямало планове за енергетиката.