Премиерът на България Бойко Борисов отново пусна видео на живо от джипа, който управлява, докато разглежда новостроящи се пътища. Това стана ясно от социалната мрежа Фейсбук.

"До 2-3 дни съм подготвил интересни решения, ще успокоим хората. Те са тежки решения". Това заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира тази сутрин строителството на пътища в страната. С него е зам.-регионалният министър Николай Нанков.

"Тежките решения е важно да ги взима човек. Аз моите съм ги взел. Другите да му мислят", каза още премиерът. "Казват, че искат да влязат в парламента, за да бъдат силна опозиция. А кой ще доведеш? Как може програмата на една политическа партия да е да влезнат в парламента? Да ходят 3 пъти в седмицата на работа и да взимат заплати".

Припомняме, в страната от 33 дни има антиправителствени протести с искане на оставка на кабинета "Борисов-3" и на главния прокурор Иван Гешев. Вчера премиерът Бойко Борисов в коментар пред медиите каза, че всички искат оставки, а той искал оставката на президента Румен Радев.

Вчера в интервю за европейското издание на "Политико" лидерът на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" заяви, че Брюксел и Берлин трябва да поемат отговорност за това, че са помогнали българската съдебна система и други ключови институции да бъдат предадени в ръцете на олигархичната мафия.

Андрей Райчев: Всяка граница е война

Андрей Райчев: Всяка граница е война

"Бойко Борисов има две възможности - да бави или да подаде оставката"

Премиерът коментира и записа на бившия правосъден министър Христо Иванов, в който бивш депутат от НДСВ Димитър Ламбовски се опитва да създаде внушение за близост между Иванов и бизнесмена Младен Михалев-Маджо.

"Той само да се погледне в огледалото. Да си погледне гузната физиономия", препоръча Борисов на бившия си министър от второто си правителство. 

За Татяна Дончева Димитър Ламбовски е провокатор

За Татяна Дончева Димитър Ламбовски е провокатор

Гражданското общество се събуди, смята юристката

След края на монолога, Борисов се обръща и към "драги зрители". По думите на бившия регионален министър, който след подаване на оставката си стана зам.-регионален - Николай Нанков, от вчера Иванов си е сменил версията за скандалното видео няколко пъти.

"За разлика от тях ние имаме да решаваме тежки решения. Имаме Ковид-19, болниците, имаме да се подготвим за най-голямата икономическа криза в света - по-голяма от Голямата депресия", каза Борисов.

Той разказа за възклицания на хора, които се връщали от морето и казвали, че толкова чисто море нямало. "От горе до долу - цялото ни крайбрежие се пречиства с пречиствателни станции. Представяте ли си какво е било Черно море преди нас", пита реторично Борисов и се обърна към камерата докато шофира.