"Гражданското общество се събуди, интелигентните млади хора ще се справят". Това заяви пред БиТиВи лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева по повод протестите.

Гражданските протести имат супер важна роля. Гражданското общество, което изглеждаше мъртво, не заспало, се събуди. Дойдоха нови поколения, обясни Татяна Дончева.

След като тази формация на неграмотниците ГЕРБ успя да стои на власт и да ни ходи по главите, интелигентните млади хора също ще се справят, заяви тя.

Ситуацията в държавата е като ситуацията в "Левски" няма нищо на терена, абсолютно всичко е разрушено, обобщи Татяна Дончева.

Валери Симеонов: Записът с Христо Иванов променя всичко

Валери Симеонов: Записът с Христо Иванов променя всичко

Къде е мястото на президента в тази ситуация

Относно видеото с участието на бившия правосъден министър Христо Иванов Дончева каза, По думите бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски може да се окаже близък до бившата силова групировка СИК.

"В старите антифашистки сюжети имаше една фигура наречена агент провокатор, това е Ламбовски. Така Татяна Дончева коментира излъчване на живо във Фейсбук на лидера на Да, България Христо Иванов от протестите на Орлов мост, което разбуни духовете в социалните мрежи.

На видеото се вижда как към него се приближава бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски и споменава името на бизнесмена Младен Михалев-Маджо.

Аз не вярвам че Христо Иванов е спрял излъчването, защото смятал че ще злепостави Ламбовски. По-скоро го е спрял, защото не е знаел какво още ще изръси Ламбовски пред камерата, коментира Дончева.

Според нея нищо от изреченото не уличава Христо Иванов, но показва, че групировката, която брани Бойко Борисов, може да използва и такива хора за дискредитиране на част от разпознаваемите фигури на протеста.

Според Дончева, в следващ парламент със следващо парламентарно мнозинство ще се окаже, че и мнозинството на ВСС ще бъде различно, а отстраняването на Иван Гешев виси на техническото мнозинство на ВСС, не на аргументите за отстраняването му, отбеляза още лидерът на "Движение 21".