След изтеклия запис Христо Иванов трябва да обясни връзките си с Маджо. В противен случай, остава не съмнението - остава убеждението, че зад протеста стои и друга фигура от подземния свят с много пари, освен Васил Божков, заяви в интервю пред медиите днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Ако е така - това спонтанна гражданска позиция на редуциран вече кръг от хора ли е? Или челен отряд на престъпността, който не е заинтересован от законността в България и разкритията, които прави главният прокурор? Отряд, който иска да управлява заради олигархични интереси?, попита Симеонов.

Христо Иванов се опитвал да оказва политически натиск върху прокуратурата
Обновена

Христо Иванов се опитвал да оказва политически натиск върху прокуратурата

Според тях публикацията на „Свободна Европа“ се правят манипулативни внушения

Според него вече е ясно, че след развръзката с подсъдимите новобогаташи Баневи, Арабаджиеви, Стайкови, след акцията срещу Васил Божков, още престъпни фигури са притеснени от действията на държавата. "Най-вероятно зад протестите ще лъсне и Вълка, и други, които са известни със силовите си действия и престъпно минало", предположи Симеонов.

Той попита какво е мястото на Румен Радев в това, което се случва. "Президентът дължи отговор: Какви са контактите му с Христо Иванов? С Маджо? С Васил Божков? За да не перефразираме прословутата реплика от преди години "Маджо вика Румен" в "Маджо вика Румен Радев", заключи Валери Симеонов.