И аз искам оставката на Радев (президентът Румен Радев - б.р). Това заяви премиерът Бойко Борисов докато разглеждаше пораженията от пожари край Лесово, до границата ни с Турция и коментираше с репортери исканията на протестиращите.

"На Христо Иванов не му я искам, беше ми заместник толкова години", каза Борисов. 

„Отровното трио“: Фундаментите на държавата са изкъртени

„Отровното трио“: Фундаментите на държавата са изкъртени

Комедия е някой да бъде сложен в премиерския стол, смята Бабикян

"Един иска на Лозан Панов, на Радев, на Борисов. Конституцията, демокрацията и правовата държава казват: провеждат се избори. На тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си съставят или самостоятелно, или коалиционно правителство, допълни Борисов.

За опазване на обществения ред той се обърна към съпътстващите го представители на националната полиция с думите: "Няма да позволяваш да направят беля, виж в Берлин, във Вашингтон, Москва... Който нарушава обществения ред - акт, ако прави хулигански прояви...

За това вчера отидох да видя децата - това са поколенчески разлики. Казвам му на малкия (внук - б.р.)- не пипай, ще се намокри... Докато не се намокри, не се отказва".

Там (на протестите - б.р.) са на хората децата, след 10 г. моите ще са на протест. А и те всеки ден им се вижда истинското лице, всеки ден

По-късно на Фейсбук страницата на премиера се появи съобщение, че той няма да допусне сблъсъци на протестите.

"Поздравления за пожарникарите, горските, местните власти, граничните полицаи, доброволците. Ситуацията е под контрол. Няма да допуснем напрежение и сблъсъци на протестите. Няма да позволя да пострада нито един протестиращ, както и нито един полицай. Българи сме и трябва да защитим всеки един човек, там има български децаКонституцията, демокрацията и правовата държава казват: провеждат се избори. На тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си съставят или самостоятелно, или коалиционно правителство. Време е за решения", гласи текстът.

Винаги съм се възхищавал на генералите, които връщат на майките децата живи, здрави и невредими, каза Борисов.

Запитан за провокаторите, които удряха журналистка, премиерът каза: "Ние свикваме конференции, работни, спазили сме всички мерки. Тези, които идват да хулиганстват, са провокатори. Поканили сме всички медии, като навсякъде в света, сложили сме им къде да стоят, да отразяват - от А до Я".

Тези, които идват, това са провокатори, каза Борисов без да уточни кои точно са провокатори - дали мъжете, удряли журналистката Полина Паунова са провокатори или други.

Борисов прекъсна въпроса, че охраната е могла да ... и заяви: "Коя охрана? Защо? Ако на мач на Левски ти отидеш в публиката на ЦСКА, кои са провокаторите - ти или обратното".

На въпрос, че нападателите над журналистката са членове на ГЕРБ и за нападението дори не е имало сигнал в полицията, премиерът каза: "Излагате се. Съжалявам... Тези, които дойдоха да провокират, вие ме питате защо не сме ги ... какво - изгонили, махали - как да ги отстраним ".

Според него, някои са дошли да провокират с ясно съзнание какво целят. "Дори да сме малцинство (на националната конференция на ГЕРБ, на която присъстваха над 3000 души - б.р.), ми малцинствата имат същите права като другите", обясни премиерът.