Това, което наблюдаваме като процес и състояние след изтеклите аудиозаписи, снимки с премиера и чатове, е нарастваща тревожност. Така психологът Росен Йорданов коментира в студиото на БТВ скандалите във властта.

Посланието по циничен начин се опитва да ни убеди, че премиерът се е оял и е станал барон. Има хора, които ръкопляскат и такива, които силно се възмущават, по думите на Йорданов.

Радев обяви Борисов за основен диспечер на порции в бизнес с обществени поръчки

Радев обяви Борисов за основен диспечер на порции в бизнес с обществени поръчки

Пореден скеч на премиера, а пред очите на хората безсрамно се излива бетон, коментира президентът

Той посочи, че отношенията Радев-Борисов са като тези на скарало се семейство, в което децата страдат най-много, като последните символизират българския народ.

Те принизяват проблема до махленското поведение или партийно събрание. Йорданов даде пример с езика и импулсивността на премиера Бойко Борисов, който вместо да заяви, че дава всичко за месец да се проучи и ще излезе с отговори след това, застава в партийната си централа като човека Борисов. Премиерът трябва да представлява институцията, не себе си, изтъкна психологът.

Според него и президентът Румен Радев е излязъл от рамките на представител на своята институция, защото се занимава с вътрешнопартийни теми, а по Конституция това не би трябвало да е така.

Евгений Дайнов: Радев можеше да е заплаха за Борисов, ако разбираше от политика

Евгений Дайнов: Радев можеше да е заплаха за Борисов, ако разбираше от политика

Премиерът паднал в капана на кандидат-диктаторите - повярвал на пропагандата си, че е вечен

Йорданов смята и че прокуратурата обърква най-много нещата, защото тя би трябвало да повдига и поддържа обвинения. Тя не се занимава със СРС-та и пращане на подобни неща, което е работа на МВР и службите и така се получава объркване, каза още Йорданов.

Според него много е важна реакцията на държавните мъже при скандали. Голямата травма за нас на психологическо ниво е, че се стига до морална деградация на националното съзнание. Ние я тласкаме да регресира в своето развитие, а като народ трябва да ставаме все по-самостоятелен, но отива към по-ниски форми, коментира още Йорданов.

Радев: Няма нищо секретно в чата ми с Бобоков, често съм помагал на български фирми
Обновена

Радев: Няма нищо секретно в чата ми с Бобоков, често съм помагал на български фирми

Режисирал се поредният медиен скандал около президентството