Фундаментите на държавата са изкрътени, тук се лъже и се краде безогледно и се управлява по начиk, който са упралявали преди 30 години. Това заяви Арман Бабикян от "Отровното трио", което е в основата на антиправителствените протести в страната в сутрешния блок на БНТ.

Той определи протеста като граждански, протестиращите не са дали микрофона на нито един политически лидер и не са дали възможност да се рекламира нито една партия. Когато става дума за базисни ценности в България, няма значение на кой край на политическото витрило си почитател, подчерта Бабикян.

Според него реакциите на властта са примитивни, а сега протестиращите били определяни като лумпени и тулупи. Желанието на властта е граждани срещу граждани, а тези, които са на площада са по-активните хора, изтъкна Бабикян и допълни, че властта се опитва да спре хората, за да изразят гражданските си права.

Той предупреди, че протестиращите на все повече места ще предизвикват трудности на властта, защото тя не ги чува.

По думите му заради случая от миналата седмица с премахването на палатките има недоверие сред протестиращите. Аз лично си го обяснявам с глупост, но хората не си го обясняват с това - с недаване на властта и стискане на кокала до последно, посочи Бабикян.

"Кой е казал, че ще отстъпим всичко докрай", запита той в отговор на въпрос на какво са готови да отстъпят протестиращите - дали само на оставката на премиера, цялото правителство или на главния прокурор.

Бойко Борисов обяви: Време е за моите решения

Бойко Борисов обяви: Време е за моите решения

Министър-председателят публикува в профила си във "Фейсбук" снимка с внучетата си

Илюзията, че някой ще бъде сложен в министър-председателския стол и ще води съвсем друга политика е комедия. Гаранцията трябва да бъде събуденото гражданско общество и всеки един от нас е гаранцията в ролята, в която се намира, каза още Бабикян. 

Демонстрантите освободиха кръстовището пред Софийския университет
Обновена

Демонстрантите освободиха кръстовището пред Софийския университет

Остава блокажа на другите две

Припомняме, след националната конференция на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов обяви, че се обмисля вариант същия състав на кабинета "Борисов-3" да довърши мандата, но с друг премиер. На 9 август премиерът публикува в социалната мрежа Фейсбук снимка със своите внучета и текст, че е време за неговите решения.

В интервю пред БиБиСи социалният министър Деница Сачева изтъкна постиженията на правителството.