Премиерът Бойко Борисов е готов по всяко време да си тръгне и заради него по никакъв начин не иска да има напрежение. Аз не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците и когато затварят кръстовища, заяви министър-председателят по време на Националната конференция на ГЕРБ.

Той ще предложи на коалиционните си партньори дали да си тръгне и да остане само в партията, като остане самото правителство. "Много разговори с Каракачанов и Симеонов. Надявам се да намерим варианти. Ясен ли съм или не съм. Никога не съм ви подвел и за това ГЕРБ винаги печели изборите", категоричен бе министър-председателят.

На места имало деребеи, а ГЕРБ ще продължат да старадат и да им се приписват грехове. Поел съм ангажимент, иначе още днес щях да кажа датата, на която да си подам оставката, обясни премиерът.

Борисов не желае по никакъв начин държавата да бъде разединена, както и това да е разединител. Ние имаме коалиционно споразумение и с него трябва да изкараме мандата, обясни Борисов. Аз съм убеден, че след като толкова много контрабандисти и олигарси им нарушихме комфорта и милиардите с фъстъците, агнешките главички и пилешките бутчета, изтъкна Бойко Борисов.

ПР-ът на Борисов напуска Министерски съвет

ПР-ът на Борисов напуска Министерски съвет

Севдалина Арнаудова ще продължи да работи в партийните структури на ГЕРБ

Той увери, че ГЕРБ с ДПС никога няма да направи коалиция. Борисов не знае дали Христо Иванов осъзнава, че връща на власт точно тези хора срещу, които се бори. Борисов обича хората, обича да са добре.

Тези, които ми правят профил, знаят, че съм добър човек. Аз съм най-проверяваният човек в държавата, категоричен бе той. 

Много сме, силни сме, категорични са ГЕРБ

Много сме, силни сме, категорични са ГЕРБ

Не трябва да позволяваме държавата да върви назад

Борисов усеща напрежение в обществото, но не заради много свършената работа, а заради исканото чувство за справедливост. Най-лесно е да ни атакуват, че ние имаме отношение по избора на главен прокурор.

Единственото, което не направихме е, че не издигнахме кандидат от ГЕРБ за главен прокурор, отчете Борисов. "Не моя подпис стои под указа на президента Радев, а неговият подпис", даде да се разбере премиерът. Ние не вярваме на Радев, но какъв ни е проблемът със служебното правителство - никакъв, само че без Народно събрание не може да се обявява извънредно положение, не могат да се приемат закони, няма да има държавен бюджет за 2021 г., не могат да бъдат променени данъчните закони и други.

"Кои ни обвиняват", запита Борисов и помоли хората да не правят провокациите, защото не било хубаво. Избрахме София Тех Парк, защото само за 10 години какво се направи - от едни казарми, сега "Бош", представители на Световната банка. Какво могат да ни покажат нашите опоненти, запита Борисов.

Морето ни е най-чисто, да изброявам магистралите, сега ги блокират, но преди нас ги нямаше и нямаше и какво да блокират. Сега могат да отидат да си играят с метрото и само след няколко дни ще пуснем още няколко спирки. Да имат какво да блокират, да имат какво да спират, иначе няма, отбеляза премиерът.

Когато била финансовата криза, ГЕРБ успели не само да запазят държавата, но в последните три години да вдигнат БВП с милиарди на година. Ние се справихме най-добре и с пандемията с коронавируса и най-бързо и точно пуснахме хората, за да защитим здравето, да заработи икономиката, похвали се Борисов. За това и толкова много се заложило върху възнагражденията за хората на първа линия.

Много ви моля - не отговаряйте на провокациите. Те това целят - да се сбиете и да кажат после: "ето това са ГЕРБ", помоли Борисов сподвижниците си.

Демократичните хора не ходят да плашат бебета и деца. Първо направиха това пред къщата на Фандъкова, а след това дойдоха и пред моята. Нека да им видим акъла на демократите - черни бесилки.

По време на изявлението на Борисов полицията изкара двама провокатори.

Продължаваме, обмисляме, ние сме за единството за нацията. Предстоят толкова тежки месеци, предупреди Борисов и бе изпратен с бурни възгласи: "Бойко, Бойко, Бойко!"

В късния следобед президентът Румен Радев обсъди идеи за конституционни промени на заседание на Правния съвет към държавния глава.

Идеи за промени в Конституцията обсъди президентът с Правния си съвет

Идеи за промени в Конституцията обсъди президентът с Правния си съвет

Говорили за конституционен модел на съдебната власт