Във връзка с информации в медиите за възникнал инцидент с журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова по време на провелата се Национална конференция на политическа партия ГЕРБ заявяваме, че лицето, което, видно от видеозаписите участва в конфликта и е представено като охранител, не е представител на охраната, осигурена от София Тех Парк за събитието.

Това заявяват в своя позиция до медиите от София Тех Парк.

Разпространените видеоматериали са били разгледани от ръководството на София Тех Парк и те декларират, че това лице не е наемано и не е било част от охранителния екип.

Журналистка била нападната по време на конференцията на ГЕРБ

Журналистка била нападната по време на конференцията на ГЕРБ

ГЕРБ се разграничиха от събитията и обвиниха за тях

С цел отличаване на охраната на събитието от останалите органи на реда и от участниците в мероприятието нейните представители през цялото време са били идентифицирани със светлоотразителни жилетки с надпис "Security".

София Тeх Парк осигурила събитието с необходимия брой охранители, чиито ангажименти бяха да се грижат за сигурността на мероприятието, за периметъра на събитието, както и за логистика по придвижването на участниците, подчертават от ръководството.

Излъчените видеоматериали показвали, че лицето, участващо в инцидента с г-жа Паунова, не носи въпросната светлоотразителна жилетка и не се легитимирал като представител на охраната на София Тех Парк.

Екипът на София Тех Парк строго осъжда всяка проява на насилие или вербална агресия срещу представителите на медиите, които изпълняват своите служебни задължения, както и спрямо всички, които мирно и демократично изразяват своята гражданска позиция, заявяват още в позицията си.

ГЕРБ се разграничи от провокациите на Националната конференция

ГЕРБ се разграничи от провокациите на Националната конференция

Нападнати били членове на партията и журналисти