По информация на bTV мъже с маски нападнаха журналистът Полина Паунова от "Свободна Европа" по време на конференцията на ГЕРБ.

По думите ѝ действията спрямо нея започнали още преди форума. Група протестиращи срещу правителството вървели към "София Тех Парк", където се провежда националната конференция, когато ги пресреща друга група мъже с маски. Започва бой, при което Паунова вади телефона си, за да снима какво се случва.

В този момент някой я удря в гръб и избива телефона от ръката ѝ. Намесва се полиция. След като стига до "София Тех Парк" вижда агресорите отново - този път зад загражденията, отвъд които са допускани само делегати.

ГЕРБ се разграничи от провокациите на Националната конференция

ГЕРБ се разграничи от провокациите на Националната конференция

Нападнати били членове на партията и журналисти

Впоследствие се появява възрастен господин с бадж, който гони Паунова с думите, че нямала работа там, позволява си и обидни квалификации към нея. Моментът е запечатан във видео на Генка Шикерова, към която също е проявена физическа агресия.

По време на форума бяха бити граждани, като от ГЕРБ се разграничиха от събитията и обвиниха за тях "платени провокатори".

След приключването на проявата, при оттеглянето на участниците през съответните изходи, за кратко беше възпрепятствано движението на градския транспорт, както и на останалите моторни превозни средства.

Блокираха движението пред София Техпарк, където е конференцията на ГЕРБ
Обновена

Блокираха движението пред София Техпарк, където е конференцията на ГЕРБ

Около 3 000 души се очаква да пристигнат на събитието

Счупено е стъкло на автомобил, паркиран на бул. "Шипченски проход". На място се извършва оглед. Мъж без лични документи бе арестуван.

Полицейски екипи обезпечаваха обществения ред около София Тех парк.