При кризи често спекулантите печелят. Такава позиция изрази в предаването "Денят ON AIR" представителят на ГЕРБ Александър Иванов по повод на рисковете от ситуацията с коронавируса.

"Важно е да не се спекулира със стоки от първа необходимост, има ресурс и производството няма да спре. Това е свободен пазар. Усилията са в посока на осигуряване на маски, защитни облекла, отговорността е да не се злоупотребява с тези стоки. Паниката е по-опасна от разпространението и е най-лошият съветник. Призовавам да не се презапасяваме със стоки, от които някой друг може да има нужда", каза още събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му най-търсената дума в интернет за тази година ще е вирус и Ковид-19.

Ананиев разпореди противоепидемични мерки в местата с и без коронавирус

Ананиев разпореди противоепидемични мерки в местата с и без коронавирус

Те са във връзка с новите препоръки от Националния оперативен щаб

"Около Китайската нова година се случват около 1 млрд. пътувания, когато там беше пикът на заболяването. Китайците са доста дисциплинирани, те ще наваксат изоставането в първото тримесечие в икономиката си. При глобализацията подобни последствия трудно би могло да се изолират", каза още Александър Иванов.

"Важното е да отбележим, че е нужно да спазваме добра лична хигиена, както и мерките, препоръчани от властите. За съжаление възрастните хора са най-подвластни", отбеляза той.