Българинът не цени истински културата - това заяви пред Bulgaria ON AIR текстописецът Александър Петров, автор на едни от най-обичаните български песни.

"Не си цени духовността, която се ражда от хората. Това е наша характерна особеност на континента тук, която е дразнеща", отбеляза той.

Александър Петров коментира и даването на парични награди от държавата за изявени творци.

"Не знам кой е действал по този списък. Някаква комисия, в която не е ясно кой е участвал. Подхвърлят се имена. Това е широк кръг от хора, които са донесли значителни приходи за държавата. Желанията да се поправи тази несправедливост, е достойна за уважение. Пред очите ми са хора като Борис Годжунов, Вили Кавалджиев и много други, които си отидоха обидени и бедни." - сподели текстописецът в предаването "Денят ON AIR".

Той определи действията на комисията като социализъм, но в 21 век.

"Това не е приемливо. Тя е оценявала по неясни критерии. Истината е, че винаги има субективизъм в подобни действия, както и на всеки фестивал, конкурс. Никога няма съвършена справедливост. Огорчени са и хората, които са в списъка, заради цялата тая полемика, която тръгна. Както и тези, които са извън списъка." - добави Петров.

А по думите му, общественото ни има нужда от справедливост, а целият ни преход е минал под чертата "несправедливост".

Президентът отличи изявени българи в културата, изкуството, науката и дипломацията

Президентът отличи изявени българи в културата, изкуството, науката и дипломацията

Проф. Иван Ничев, Проф. д-р Ангел Димитров, проф. Ивайло Знеполски, Руси Чанев