Тази вечер българите мога да се насладят на спектакъла "Музика за надежда" от катедралата в Милано на световно известния изпълнител Андреа Бочели.

На 18 април, от 23:20, часа зрителите на Bulgaria ON AIR могат да станат част от католическия Великден в катедрала Дуомо в Милано.

Идеята за концерта е на кмета на Милано - най-засегнатия от вируса COVID-19 италиански град, който отправя необичайната покана към Бочели - да повдигне духа на нацията и света.

В най-известната миланска катедрала Андреа Бочели е сам и пее единствено под акомпанимента на органа в Дуомо.

Изпълненията на Бочели включват Panis Angelicus, Ave Maria, Domine Deus и др. Финалът е за Amazing Grace без музикален съпровод пред входа на празната катедрала - невероятно трогателен момент, в който неподвижният и блокиран град Милано сякаш оживява.

Концертът "Музика за надежда" е най-голямото стриймвано на живо класическо събитие на всички времена. Концертът е гледан в над 100 страни от над 36 милиона души и продължава да държи челни позиции в "Набиращи популярност" в YouTube.

Bulgaria ON AIR е единствената българска телевизия, която ще излъчи събитието у нас благодарение на партньорство с Universal Music Group и YouTube.

Андреа Бочели е един от най-успешните класически артисти в световен мащаб. Има 20 издадени албума, от които са продадени над 70 милиона копия в цял свят. Изпълнявал е дуети със Селин Дион, Кристина Агилера, Лаура Паузини, Ед Шийрън, Дуа Липа и със сина си Матео Бочели.