"Арестът на бившия премиер Бойко Борисов е символична репресия". Това заяви социологът Андрей Райчев в ефира на Нова телевизия. Той коментира темите за арестите на видни фигура от най-голямата опозиционна партия и управленската коалиция и войната в Украйна.

По думите му коалицията е обединена от противопоставянето на Борисов и Доган. За това има такова правителство. Според социолога ареста на бившия премиер е символична репресия. От това е последвало разделение на населението на про и анти-Борисов. В тези тежки времена вместо да се обединяваме вървим към ново разделение, добави Райчев.

Според социологът управляващите съжаляват че дойдоха на власт точно в този момент. По думите му те са извадили малшанс и са сполетени от много кризи. "Действията и упорствата на ГЕРБ обаче укрепват коалицията. Колкото по пасивни са ГЕРБ, токова повече допринасят за разпадането на коалицията, която е доста крехка, заяви Райчев.

Социологът коментира и темата за войната в Украйна. По думите му каква е крайната цел на Владимир Путин не е ясно. Не се знае колко ще продължи конфликта и какви ще са последствията от него. Според Андрей Райчев няма добър изход от ситуацията. Той допълни, че България трябва да е единна с позициите на ЕС и НАТО.

Борисов задържан при спецоперация на ГДНП
Обновена

Борисов задържан при спецоперация на ГДНП

Мащабната операция е по 120 случая на злоупотреби с евросредства